СПОРУДИ ГІГАНТИ. Відкриття Tokyo Sky Tree викликало небувалий ажіотаж серед японців: право на купівлю квитка розігрувалося в лотерею, в якій на одне місце претендували 335 осіб.

Урочисте відкриття вежі Tokyo Sky Tree відбулося сьогодні у столиці Японії. Висота Tokyo Sky Tree — 634 метра, це друга за висотою споруда і найвища комунікаційна вежа у світі.

Телевежа вже прийняла на себе радіомовлення в FM-діапазоні. Японські телеканали приступлять до її використання в наступному році.

Перші відвідувачі змогли піднятися на вежу вранці, два оглядових майданчики розташовані на висоті у 350 і 450 метрів, там також знаходяться ресторани, офісні приміщення, а також ділянки зі скляною підлогою, завдяки якій можна подивитися прямо вниз.

Вежа, за задумом архітекторів, оточена інфраструктурою. Це Tokyo Sky Tree Town - «місто», в якому знаходяться офісні будівлі, акваріум і ринок, там висаджені вишневі дерева і червоні сосни.

У компанії, яка обслуговує комплекс, очікують, що за тиждень Tokyo Sky Tree будуть відвідувати сотні тисяч людей.

Tokyo Sky Tree вище знаменитої Токійської башти на 301 метр.

Японці називають Tokyo Sky Tree "Небесним деревом":

У будівництві телевежі, яке почалося в липні 2008 року, брали участь 580 тисяч осіб. Всього на її створення було витрачено 65 мільярдів єн (812 мільйонів доларів).

Ера fm