ВЕРТИКАЛЬ. Черкаські альпіністи місяць провели в непальських Гімалаях. Вони подолали 5963-метрову вершину, яку назвали «пік Черкаси». Багаторічний проект «Прапор Черкас на вершинах світу» за підтримки міської ради та ПАТ «Азот» продовжує втілюватися в життя. За словами президента Черкаської обласної організації альпінізму і скелелазіння В’ячеслава Полежайка, експедиція виявилася цікавою, насиченою, складною, а інколи навіть і небезпечною. До селища, що розташоване в підніжжі гірських вершин, довелося добиратися 12 днів. Через тропічні ліси мандрівники здолали 120 км. Там і розмістили базовий табір.

Однак найскладнішою проблемою виявилися не труднощі важкого переходу, незнання мови, перепади температур, а самі непальці, які вимагали величезної плати за перехід через їхню територію. Довготривалі перемовини увінчалися тим, що альпіністи змушені були скористатися послугами вантажників саме з цього селища. Їх можна зрозуміти: туристи — чи не єдине джерело заробітку непальців.

Саму ж вершину альпіністи долали вісім днів. Захоплені величною красою, черкасці довго милувалися гірським краєвидом. Пік Черкаси, до речі, тепер неподалік від піку Україна.

Наступним об’єктом підкорення черкаських альпіністів стануть семитисячні гори Киргизстану. До цього спортсмени проведуть навчально-тренувальні збори в Криму і в Грузії.