ВІЗИТ. Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко та міністр зовнішніх зносин та віросповідань Аргентини Ектор Тімерман домовилися прискорити процедуру набуття чинності угоди зі взаємного визнання документів про вищу освіту. Зустріч відбулася в рамках офіційного візиту глави зовнішньополітичного відомства до Аргентини. 

Костянтин Грищенко подякував уряду Аргентини за сприяння ефективному функціонуванню антарктичної станції «Академік Вернадський» і за увагу до численної української громади щодо задоволення її гуманітарних та культурних потреб. Обговорено також напрямки взаємодії в авіаційній, космічній, сільськогосподарській, енергетичній, хімічній і видобувній галузях, повідомляє департамент інформаційної політики МЗС.

З украй чутливої для аргентинської сторони теми врегулювання «мальвінського питання» підтверджено принципову позицію, що обидва уряди вважають за необхідне прискорити й підтримати відновлення переговорів між Аргентиною, Великою Британією і Північною Ірландією відповідно до резолюцій ООН для мирного врегулювання спору про суверенітет над Мальвінськими, Південно-Георгійськими та Південно-Сандвічевими островами й прилеглими морськими територіями.

Міністри підписали Меморандум про взаєморозуміння між Дипломатичною академією при МЗС України та Державним інститутом зовнішньої служби Міністерства зовнішніх зносин та віросповідань Аргентинської Республіки.

Головний український дипломат узяв участь в урочистій церемонії покладання вінка до пам’ятника національному герою Аргентини генералу Хосе де Сан-Мартіну, зустрівся з Віце-президентом Аргентини, головою Сенату Національного конгресу Аргентини Амадо Буду.

Його було закликано надати пріоритетності ратифікації угоди між урядами України та Аргентинської Республіки про взаємне визнання документів про вищу освіту, яка дасть змогу продовжувати подальше навчання для спеціалізації, отримання ступеня магістра і доктора, що видаються офіційно вищими навчальними закладами України та Аргентини. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»