ЗАЛІЗНИЦЯ. Створити експертну комісію для врегулювання всіх проблемних питань, що існують між залізницями України та Росії, доручив Прем’єр-міністр Микола Азаров.  Першими питаннями, які мають розглянути фахівці, стане те, як  запобігти скороченню обсягів транзиту через українські порти і відповідність технологічних умов виробництва на українських вагонобудівних підприємствах. Про це йшлося під час зустрічі глави уряду з президентом ВАТ «Російські залізниці» Володимиром Якуніним.

Крім того, у ході зустрічі сторони домовилися опрацювати пропозиції  про наскрізні тарифи на транзит залізницею та у портах, що сприятиме збільшенню обсягів транзиту через українські порти та підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних підприємств.

Сторони також висловилися за необхідність створення єдиного логістичного менеджменту від точки завантаження до точки відвантаження, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У ході діалогу Володимир Якунін звернувся до Миколи Азарова з проханням підтримати пропозицію про запровадження єдиної системи сертифікації в рамках Ради залізничного транспорту країн-учасниць СНД.

За словами Миколи Азарова, всі ці питання буде винесено на обговорення засідання Міжурядового українсько-російського комітету з економічного співробітництва, яке відбудеться 27 червня у Донецьку.

«Там буде обговорено весь комплекс питань: як економічних, так і політичних. Це перша за більш ніж півтора року зустріч, це підготовка до зустрічі двох президентів», — зазначив глава уряду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»