Професор Гарварду Ерік Римма заявив, що саме така порція суттєво не вплине на здоров'я любителів картоплі з фастфуду. Стандартна порція картоплі фрі налічує майже 40-50 шматочків, проте їх кількість у великих порціях може бути втричі більшою. Раніше вчені встановили, що вживання стандартної порції мінімум двічі на тиждень може викликати серйозні захворювання, такі як діабет, ожиріння і проблеми в роботі серцево-судинної системи.
Фахівці заявили, що картопля фрі з додаванням сиру і різних приправ набагато шкідливіша за стандартний набір, так як кількість кілокалорій у такій порції може досягати 1000 одиниць.
Італійські вчені, в свою чергу, з'ясували, що тривалість життя любителів картоплі фрі в середньому на 6 місяців менша, ніж у тих, хто не вживає це блюдо.
Картопля фрі набула поширення в США приблизно в XIX столітті. За різними версіями вона з'явився у Франції або в Бельгії ще в 17 столітті.
Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»