АВТО. EURONCAP – європейський комітет із проведення незалежних краш-тестів авто з оцінкою активної безпеки і пасивної безпеки – опублікував щорічний звіт про рейтинг безпеки автомобілів, передає УКРІНФОРМ.

Відповідно до нього модель Volvo V40 стала найбезпечнішою в своєму класі, набравши максимальну кількість балів в краш-тесті та побивши всі попередні рекорди інших авто даного сегменту. Машина отримала практично всі максимальні оцінки, і особлива заслуга цього - наявність спеціальної подушки безпеки, що підводить капот у разі зіткнення. Це значно знижує ризик травмувати пішоходів.

З'явилася також інформація, що процедура проведення краш-тестів EURONCAP буде у найближчий час переглянуто. Можливо, що автомобілі випробовуватимуть на опір фронтальному удару.Так EURONCAP наблизить свої краш-тести до реальності, адже лобовий удар лідирує в Європі як причина загибелі пасажирів легкового транспорту. Якщо рішення про внесення зміни до правил краш-тестів буде прийнято, то їх буде цілком замінено до 2015 року.