АКЦІЯ. Ніч у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці  провели понад 100 жителів міста. Організатори  вперше, на відміну від багатьох колег, долучилися до соціокультурного дійства, яке приурочили до Всеукраїнського дня бібліотек. У приміщенні бібліотеки ледве вмістилися всі бажаючі.

«Сподівалися на значно меншу кількість відвідувачів, тож раді всім, хто завітав до нас і на власні очі побачив, що бібліотека змінюється, стає не просто місцем видачі книжок, а інформаційним центром», — зауважує член оргкомітету акції працівниця бібліотеки Людмила Зіборова.

Програма акції, яка тривала з 18.00 до 23.00, була насиченою, різноманітною і складалася з конкурсів, квестів, уроків танців, концерту живої музики, театральної майстерні, гри «Мафія», вогняного шоу від «East Fire» і німого кіно. Зокрема в конкурсі «Людина-комп’ютер» учасників поділили на дві команди, одна з яких шукала інформацію в книжках, друга — в Інтернеті. Завдання стосувалися переважно історії та культури. Наприклад, потрібно було переказати твори Сократа або назвати місце народження артиста балету Аркадьєва. У більшості випадків перемогли ті, хто шукав інформацію в книжках. Однак те, що не все можна знайти у Всесвітній павутині, відверто здивувало учасників.