ПРОГНОЗ. Гідрометцентр не розглядає як небезпечний рівень нагромадження снігу в основних районах паводкової небезпеки — у Карпатах і Криму. Як повідомляє УНІАН, про це заявив керівник Гідрометцентру Микола Кульбіда. «У Карпатах триватиме нагромадження снігу, але в найближчий тиждень збережеться не паводкова, а лавинна небезпека», — сказав він.

Посадовець також повідомив, що найближчим часом Балканський циклон принесе в Україну сніг, дощ і невелике зниження температури. Зокрема 4—6 лютого невеликі опади пройдуть на заході і півдні країни, а 7—9 лютого сніг з дощем накриє всю Україну. При цьому 9 і 10 лютого очікується невелике зниження температури.

Також Микола Кульбіда назвав загалом добрим стан посівів: «Ситуація з посівами нині різна. У Криму слабка вегетація рослин, що може негативно позначитися на їх стані надалі. Проте особливо загрозливих явищ ми не спостерігаємо». Фахівець також звернув увагу на те, що серйозної загрози не являє і крижана кірка, що утворилася в окремих районах Сумської, Луганської та Харківської областей. «Там стан посівів добрий», — наголосив він.