СПІВПРАЦЯ. Україна зацікавлена в збільшенні товарообігу з Німеччиною. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з Делегатом німецької економіки в Україні Карін Рау, що відбулася в Києві.

Обговорюючи стан і перспективи двосторонніх відносин між нашими державами в економічній сфері, Валерій Хорошковський наголосив на успішності українсько-німецької співпраці. «Товарообіг між нашими країнами наближається до 10 млрд доларів США на рік, і це за умови, що ми використовуємо не всі можливості для торговельно-економічного співробітництва. Можемо підвищити цю цифру, в тому числі за рахунок збільшення експорту українських товарів», — заявив перший віце-прем’єр. За його словами, подальша реалізація спільних проектів у фінансовій, промисловій, аграрній та інших сферах має стати основним інструментом для залучення німецьких інвестицій в економіку України, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.

У свою чергу Карін Рау відзначила позитивні зрушення, що відбулися в економіці України протягом останніх двох років. «Німецькі компанії, що працюють в Україні, відчули позитивні наслідки від прийняття нових Податкового та Митного кодексів. А щодо повернення ПДВ, то відчувається істотний прогрес», — підкреслила вона. За словами Карін Рау, завдяки крокам українського уряду, спрямованим на поліпшення інвестиційного клімату, німецькі компанії, що працюють в Україні, змогли покращити свої економічні результати.