АНТИКРИЗОВА ПОЗИЦІЯ.Анґела Меркель обіцяє висловити чітку позицію Німеччини щодо методів боротьби з кризою на наступному саміті Великої двадцятки. Про це канцлер ФРН повідомила на засіданні в Бундестазі. Втілення реформ, за її словами, має бути поступовим і без відхилень від плану Трійки кредиторів.

«Ми повинні завжди пам’ятати, що зміцнення економічного зростання і консолідація бюджету повинні йти пліч-о-пліч. До речі, серед усіх програм, затверджених «трійкою», саме це є основою для приборкання кризи в Європі».

Міністр фінансів США Тімоті Ґайтнер підтримує позицію Німеччини щодо втілення масштабних реформ. Але він закликає не покладати всю відповідальність лише на німців і квапить решту європейських лідерів узгодити свої дії.

«На наступному саміті Великої двадцятки, а також після нього, і навіть до його проведення, я думаю, усі погляди будуть прикуті до Німеччини та інших важливих економічних гравців, аби вони прояснили свої спільні цілі – щодо банківського союзу, щодо реформ та економічного зростання». 

Copyright © 2012 euronews