ЕЛЕКТРОМОБІЛІ. Уявіть собі автомобіль, який кермуватиме, гальмуватиме і навіть здійснюватиме аварійне відключення замість вас. Таким буде майбутній електромобіль від компанії «Ніссан» – з прототипом системи автоматичного кермування. Технологія призначена для виявлення перешкод, повязаних із процесом кермування: якщо водій не реагуватиме достатньо швидко, вона автоматично сприятиме їхньому уникненню шляхом утримання контролю над кермом.

За допомогою різних датчиків спереду, з боків та ззаду автомобіль стає практично невразливим для аварійних випадків.

Електромобіль самотужки здійснює паркування заднім ходом і заряджається за допомогою бездротового зарядного пристрою, розташованого на землі. Аби почати процес зарядження, достатньо простої команди на відеоекрані.

Хоча системи бездротового заряджання і самостійного паркування заднім ходом – не нові, проте новинкою є поєднання цих двох систем.

Автомобіль майбутнього стане продовженням тіла водія. Нові технології пов’язують систему кермування і шини автомобіля з електричним сигналом, фактично усуваючи потребу механічного зв’язку, що існує в теперішніх автомобілях.

Компанія «Ніссан» заявила, що обладнає автомобілі марки «Infiniti» комп‘ютерним управлінням протягом року, і сподівається, що ця система дозволить скоротити удвічі число жертв на дорогах до 2020 року.

 Copyright © 2012 euronews