ПАКУЙТЕ ВАЛІЗИ. Перед поєдинком Іспанія — Франція син-школяр урочисто вдягнув футболку «ПСЖ», привезену кимось із Парижа. Дружина демонстративно дістала халат кольорів збірної Іспанії. Розімлілий від спеки кіт заховався під диван і ще не вирішив, чи взагалі дивитиметься перший український чвертьфінал. Ось так і у всьому Донецьку: пересічному вболівальнику хоч розірвися, вибираючи, за кого вболівати у принциповому протистоянні. Чинні чемпіони світу та Європи приваблюють філігранною технікою та видовищною грою. Але в цей час французи ніби «свої»: команда зупинилася на базі «Кірша» і, за словами «триколірних», вони почувають себе тут, як вдома. 

Уболівальники почали прибувати вже зранку. «Повітряні ворота» прийняли більш як 80 рейсів, якими мандрували гості з Іспанії, Франції, Росії та інших країн.

— Паспортний контроль прибулі проходять дуже швидко — за 20 секунд: тому ніяких черг чи нарікань в дні матчів не було, — запевнив кореспондента «УК» начальник Донецького прикордонного загону Юрій Лисюк. — Хочу відзначити й допомогу, яку нам надають офіцери Європейської агенції з охорони Євросоюзу FRONTEX, котрі прибули до Донецька для виконання спільної операції «Eurocup-2012».

«Но пасаран!» — згадавши куций запас іспанських слів, звернувся я до Андре — колоритного сеньйора з барабаном. Той зрадів і мерщій взявся скоромовкою пояснювати мені перспективи суперника. Перебіг поєдинку засвідчив серйозність намірів чинних чемпіонів відстояти свій титул. Причому відчувалося — іспанці, можуть за необхідності додати, що, мабуть, і зроблять у наступному поєдинку на «Донбас Арені» — проти Португалії. А ось французи після перемоги над нашою збірною не виправдали реноме одного з фаворитів — і змушені прощатися з Євро.

Уболівальники «Червоної фурії» відзначали вихід до півфіналу мало не до самісінького ранку. І пообіцяли продовжувати святкування й після донецького півфіналу.