ПРОЇЗД. У понеділок, 11 червня новий потяг «Хюндай», який везе вболівальників з Києва у Донецьк на матч Євро-2012 Англія-Франція через 23 хвилини після відправлення змушений був зупинитися, передає ТСН з посиланням на Ура-інформ

Як повідомили пасажирам співробітники транспортної міліції, рух було припинено через технічну несправність потягу.

За останніми даними поїзд відновив рух, але замість 100 км/год. рухається повільно, близько 30 км / г. За даними прес-служби Донецької залізниці, потяг, за попередніми даними, запізниться на 45 хвилин.

Раніше, у неділю, 10 ще один потяг «Хюндай» запізнився з прибуттям до Львова на годину через поломку пантографа, повідомили у Львівській залізниці.

За словами представників відомства, у районі станції Красне вийшов з ладу пантограф. Замість нього підняли резервний. Всього у потяга є 6 пантографів, їде він на трьох. Оскільки один вийшов з ладу, підключили інший. У зворотньому напрямку «Хюндай» поїхав без затримок.

Пантограф – це токоприймач, який з'єднує електропотяги із контактним дротом.

Варто зазначити, що наразі потяги супроводжують корейські фахівці, які їх і обслуговують та ремонтують у разі технічних несправностей.

Як відомо, нові склади ламаються вже не вперше. Так, 2 червня з Харкова до Києва потяг так і не зміг виїхати. Технічний персонал тоді відмовився прокоментувати причину негараздів.

Крім того, в прес-службі Укрзалізниці наголосили, що пасажири потяга Hyundai сполученням Київ-Донецьк гарантовано потраплять на сьогоднішній матч між командами Англії та Франції, який розпочнеться о 19:00 на «Донбас-Арені». За графіком потяг мав прибути о 12:45, а фактично він прибуде о 13:39.