КІНО-ПРЕМ'ЄРА. Вони повернулися – тепер уже на тривимірному екрані… Жерар Депардьє та Катрін Денев грають у четвертій серії екранізації відомого французького коміксу «Астерікс та Обелікс у Британії».

Астерікс переїздить Ла-Манш, аби допомогти братові у других Антиклімаксу протистояти Юлієві Цезарю і римлянам, що захопили Британію.

Актори одержали задоволення від зйомок:

Жерар Депардьє:

«Весело, коли підбирається гарний колектив хлопців і дівчат, бо ж там була і Катрін – далеко не остання бажаюча посміятися».

Велика зірка французького кіно грає роль англійської королеви.

«Я одержала велике задоволення від ролі королеви. Дуже приємно грати персонаж, що має владу, якого слухаються, якому підкоряються, що носить гарну корону, що має маленьких песиків. Достатньо подзвонити у дзвіночок, аби всі забігали навколо неї».

Фільм знімали на Мальті, в Угорщині й Ірландії.

Вперше Едуар Бер грає знаменитого Астерікса. Йому було дуже зручно у його костюмі.

«Береш шабельку, чарівне зілля, шолом. Маєш півтори години, аби надіти перуку, приклеїти вуса. Дивишся у люстро і кажеш: ну, добре, ось він. На фото – Астерікс».

Натхненням для фільму стали комікси Рене Ґоссінні та Альбера Юдерзо «Астерікс у Британії» та «Астерікс і нормандці».

Картина «Астерікс та Обелікс у Британії» режисера Лорана Тірара із середи – на екранах у Франції, Бельгії, Данії й Голландії. Прем'єра в Україні – 25 жовтня.

Copyright © 2012 euronews