ВРОЖАЙ. Практично завершено збір ранніх зернових. Залишилося опрацювати 2% загальної площі. Загалом же хлібороби можуть похвалитися зібраними 24,2 млн тонн. Цьогорічний врожай є найкращим гарантом того, що українців буде повністю забезпечено хлібом. Крім того, підвищувати ціну на цей продукт немає жодних підстав. Про це йшлося на традиційному понеділковому засіданні Кабінету Міністрів. 

Показник врожайності видається нижчим лише за минулорічний рекордний врожай. Порівняно ж із попередніми роками цьогорічні жнива, попри несприятливі погодні умови, були навіть щедрішими для хліборобів. А 80% зібраного становить продовольче зерно високого класу.

Окрім цього, в країні сьогодні забезпечено значно більший, ніж за всі попередні роки, перехідний запас на 11,5 млн тонн збіжжя. Це майже вдвічі більше від річної потреби країни, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Тож слід подякувати селянам за їхню працю, бо українці не лише будуть із хлібом, а й ціни на нього не зростатимуть.