ЗАКОНОДАВСТВО. Ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом новий закон про зайнятість населення створить в Україні гнучкий ринок праці і допоможе державі подолати безробіття. Про це сказав віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, відвідуючи «Завод 410 цивільної авіації» у Києві, повідомляє УНН.

«Новим законом ми формуємо гнучкий ринок праці, і він, безумовно, сприятиме зменшенню безробіття», - наголосив Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр підкреслив, що при формуванні політики на ринку праці держава враховує потреби роботодавців. Так, за словами Сергія Тігіпка, в новому законі передбачені стимули для підприємств, які працевлаштовують представників соціально незахищених верств населення, зокрема, молодих мам, випускників вишів та громадян старших за 50 років.

«Ми сьогодні маємо надзвичайно велике навантаження на фонд оплати праці. Новим законом ми впроваджуємо річну стовідсоткову компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску для роботодавців, які створюють нові робочі місця для вразливих категорій. А це близько 40% навантаження на фонд оплати праці», - сказав Сергій Тігіпко.