ДЕРЖСЛУЖБА. 10 вересня в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбувся Міжнародний семінар-тренінг «Впровадження профілів професійної компетентності посад на державній службі».

Захід проведено Нацдержслужбою України та Школою вищого корпусу державної служби спільно з українсько-данським проектом «Технічна підтримка реформування державного сектору в Україні. Фаза ІІ» (DANIDA).

«У 2012 році проводиться основний етап реформування державної служби. Правовою базою для цього є нове законодавство з питань державної служби, розроблене Нацдержслужбою України у рамках виконання завдань Національного плану дій на 2012 рік щодо забезпечення повномасштабного введення з 1 січня 2013 року нового Закону України «Про державну службу», – зазначив на початку семінару Голова Нацдержслужби В’ячеслав Толкованов.

Голова Нацдержслужби наголосив на особливій ролі керівників та працівників кадрових служб у процесі розроблення профілів професійної компетентності посад державної служби.

«Новий Закон України «Про державну службу» наділяє кадрові служби новими функціями, що зміщує акценти з кадрового діловодства, яке наразі домінує у кадрових підрозділах, до управління трудовими ресурсами органів державної влади. Це слугує досягненню однієї з основних цілей реалізації державної кадрової політики, закріплених у Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки», - відзначив В’ячеслав Толкованов.

Пітер Корсбі, Керівник проекту, завважив щодо важливості врахування національної специфіки у процесі імплементації досвіду ЄС під час реформування державної служби.

Зазначимо, що проект “Технічна підтримка реформування державного сектору в Україні (Фаза II)” виконується в межах Данської програми сусідства (ДПС), яка спрямована на посилення процесу демократизації та підтримку миру та стабільності у Східній Європі відповідно до Європейської політики сусідства. 

Проект розпочався у січні 2011 року та закінчиться 10 січня 2014 року. Українським партнером проекту є Національне агентство України з питань державної служби (НАУДС). Зі сторони консультанта управління проектом здійснюється міжнародним консорціумом на чолі з Вищою школою Metropolitan (Данія), та до якого входять COWI A/S (Данія) та  Corporate & Public Management Consulting Group Ltd (Латвія).

Загальною метою данської підтримки реформування державного сектору в Україні є підвищення компетентності державних органів. Програма спрямована на зміцнення партнерства між Україною та Данією у сприянні створенню ефективної державної адміністрації в Україні, заснованої на верховенстві права.

Прес-служба Національного агентства з питань державної служби