ЗАХИCТ

Власного житла дочекалися троє пільговиків

Вже до кінця цього року троє інвалідів Великої Вітчизняної  війни — жителі Миколаївської області отримають власні окремі квартири. Рішення про їх виділення було прийнято на підставі постанови КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни». У червні цього року видано наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо організації виконання урядової постанови. А закупівлю квартир для інвалідів війни в Миколаївській області здійснено управлінням капітального будівництва облдержадміністрації.

Цей процес відбувався у кілька етапів. Спочатку слід було визначити кандидатури інвалідів війни, які мають бути забезпечені житлом. Рішення з цього питання прийнято комісією з питань формування пропозицій щодо забезпечення житлом ветеранів війни, які перебувають у черзі на отримання житла, що створена розпорядженням голови облдержадміністрації. Спеціальна комісія визначила трьох майбутніх власників квартир. Для них було придбано квартири й підготовлено необхідні документи для передачі житла ветеранам.

Одна з них загальною площею 34,5 квадратних метра закуплена у м. Южноукраїнськ у дев’ятиповерховому будинку на першому поверсі. Її отримує Микола Петрович Дроздов з дружиною Раїсою Іванівною. Микола Петрович — бойовий льотчик, який воював у 1943—1945 роках, інвалід Великої Вітчизняної війни ІІ групи. До цього часу він з дружиною проживав у 11-метровій кімнаті комунальної квартири. 

Друга квартира площею 35,6 кв. м обладнана індивідуальним опаленням, закуплена у м. Вознесенськ у п’ятиповерхівці. Ключі від неї вручать ще до Нового року Івану Миколайовичу Гіжку, інвалідові Великої Вітчизняної війни ІІ групи, якому вже виповнилося 85 років. Досі він проживав у гуртожитку територіальної громади Вознесенська. На квартирний облік він став у 2004-му.

Ще одна квартира в рамках програми поліпшення житлових умов виділена ветерану з Очакова. Ордери на квартири інваліди війни отримають  до Нового року. Тож свято вони зустрічатимуть уже в нових комфортних оселях.