БЕЗПЕКА. Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від туристичних поїздок до єгипетських міст Каїр, Александрія, Асуан, Луксор, Таба, а також до міст Порт-Саїд, Суец, Ель-Аріш, Рафіх та регіону Північного Синаю у зв’язку із погіршенням безпекової ситуації та збільшенням випадків неконтрольованої агресії серед місцевого населення.

А українцям, які відпочивають у курортному місті Хургада, МЗС рекомендує перебувати у межах території готелю та утриматися від неорганізованих поїздок до міста та за його межі. Відпочивальникам міста Шарм Ель-Шейх відомство радить не їздити по Південному Синаю та у напрямку міста Таба.

Усім громадянам України, які перебувають на території Єгипту, МЗС рекомендує оминати місця, де спостерігається надмірне скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях чи інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в цій країні. Не слід вступати у суперечки з місцевим населенням щодо питань, пов’язаних із політичною ситуацією в Єгипті, релігійними уподобаннями чи гендерною нерівністю.

Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС, українцям потрібно відстежувати термін дії візи, аби уникнути загрози бути затриманим за порушення візово-імміграційного режиму Єгипту.