КАДРИ. Генеральний прокурор залишається послідовним у своєму намірі посилювати Одеську обласну прокуратуру своїми заступниками. Новий прокурор Одеської області Олександр Галкін, так само, як і його попередник Степан Молицький, до призначення на цю посаду працював заступником Генпрокурора. Поступитися ще одним своїм заступником Віктор Пшонка мусив після того, як Степан Молицький подав у відставку і вийшов на пенсію.

 Генпрокурор високо оцінив роботу Степана Молицького, зазначивши, що він та очолюваний ним колектив «зробили чимало корисних справ в укріпленні законності у цьому регіоні», за визначенням Генерального прокурора, дуже не простому. «Мене турбує зростання злочинності на Одещині, — повідомив Віктор Пшонка, спілкуючись із журналістами, — статистика розкриття злочинів мене як Генерального прокурора не задовольняє. Вона становить приблизно 50%. Кожне четверте вбивство залишається не розкритим».

Координувати роботу силовиків щодо захисту конституційних прав громадян, на думку високопосадовця, якраз і має прокуратура — від обласної до районної ланки: «Прокурор має узагальнити і означити тенденцію до виправлення цих недоліків».

Новий прокурор Одеської області, на думку очільника відомства, зможе взятися за цю справу негайно, без акліматизації, адже раніше з 2005 до 2007рр. Олександр Галкін вже очолював Одеську облпрокуратуру.

Одним із найперших його турбот має стати розв’язання конфліктної ситуації на одеському ринку «Привоз». Цьогоріч у квітні прокуратура Одещини порушила карну справу за фактом присвоєння майна ринку в особливо великих розмірах. Майнові суперечки на легендарному Привозі тривають і досі. Генпрокурор доручив новопризначеному керівнику обласної прокуратури «розібратися із цією проблематикою» і зауважив: «Якщо буде недостатньо сил, професіоналізму розібратися з цією ситуацією, я повинен буду вислати бригаду Генеральної прокуратури, щоб прийняти правове рішення»