ПЕРЕМОГА. 6 березня побачив світ номер «УК» зі статтею «Куди ховатись білоокій качці?», в якій ішлося про неприпустимість законодавчого дозволу на полювання в заповідниках та національних парках. Ми встигли подати цю інформацію на засідання профільного комітету ВР, що відбулося у той самий день після обіду. На ньому мали вирішити, чи пускати людину з рушницею до заповідних зон.

Як повідомили учасники засідання, комітет, розглянувши обурені листи півсотні громадських організацій, висновок експертного управління ВРУ та статтю «УК», одноголосно відхилив «розстрільний» законопроект. А буквально через десять хвилин принесли свіжу пошту на адресу комітету, в якій був датований цим самим днем лист від автора законопроекту. Листом повідомлялося, що народний депутат відкликав свою ініціативу.

Наразі і симпатична качечка білоока чернь, і рідкісна червонозоба гуска-казарка, й інші птахи та звірі зможуть спокійно зимувати, відгодовуватися та виводити потомство у національних парках та заповідниках — для цього ці території і створювали.