ЮВІЛЕЙНА ОЛІМПІАДА.Лондон та увесь світ затамували подих, відраховуючи години до вікриття ювілейних 30-х Олімпійських ігор. Тригодинну церемонію, що відбудеться на головному олімпійському стадіоні на сході Лондона, транслюватимуть наживо. Подробиці дійства тримають у таємниці, зокрема, ім’я спортсмена, який запалить від факела олімпійський вогонь.

Режисером шоу під назвою «Острови див» став творець оскароносного «Мільйонера з нетрів» Денні Бойл. На сценарій його, нібито, надихнула шекспірівська «Буря». Постановка обійшлася у понад 40 мільйонів євро. І хоча це вдвічі менше за суму, витрачену на відкриття попередніх літніх Ігор Пекіном, британська влада обіцяє перевершити їх і за масштабом, і за видовищністю, запевняючи, що лондонська Олімпіада стане однією з найкращих в історії.

Олімпійська лихоманка охопила навіть мешканців Букінгемського палацу. Принц Вільям з дружиною Кейт Міддлтон вийшли привітати естафету олімпійського вогню. А відкриватиме Ігри сама королева Єлизавета Друга. Мер Лондона запевняє, що за 7 років британська столиця якнайкраще підготувалася до Олімпіади, попри те, що цей факт неодноразово ставився під сумнів.

«Я чув, що такий собі Мітт Ромні хотів знати, чи ми готові до Олімпіади. Скажіть, чи ми готові? Я відповім «Так, ми готові!» Спортивні майданчики готові, стадіони готові, аквацентр та велодром готові. Поліція, що гарантуватиме безпеку, напоготові, транспортна система Лондона теж», – сказав Боріс Джонсон.

Ювілейна літня Олімпіада триватиме до 12 серпня. У ній візьмуть участь понад 10 тисяч спортсменів з більш як двохсот країн світу.

Copyright © 2012 euronews