ДУМКА

У МОК припускають, що зимові Ігри 2022 року прийматиме Україна

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів зустріч із членом Міжнародного олімпійського комітету Пітером Таллбергом і президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, під час якої обговорено питання підготовки заявки на проведення в нашій державі зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

Пітер Таллберг підтвердив, що світ переконався в можливостях України організовувати і проводити спортивні заходи найвищого рівня. Можливо, наша держава прийматиме Олімпійські ігри, зокрема зимові змагання 2022 року, зазначив гість.  

Він також підкреслив, що досягнення України у розвитку спортивної інфраструктури за останні кілька років значні. Крім того, істотно збільшилася відкритість України для інших країн. «Треба вибудовувати системні комунікації з міжнародним спортивним співтовариством, і Україна зробила великий крок у цьому питанні», — заявив Пітер Таллберг.

У свою чергу Олександр Вілкул нагадав, що 2012 року в Україні проведено чемпіонат Європи з футболу, а нині триває підготовка до проведення в 2015 році чемпіонату Європи з баскетболу. «Такі проекти розвивають спортивний потенціал країни та її інфраструктуру. Україна зацікавлена у проведенні зимових Олімпійських ігор 2022 року. Для цього є політична воля Президента країни Віктора Януковича, і держава має досвід необхідної системної підготовки», — сказав віце-прем’єр.

Він зазначив, що такі заходи створюють нові робочі місця, підвищують заробітну плату, приваблюють іноземних туристів і зміцнюють міжнародний імідж країни. «Підготовка до Євробаскету-2015 забезпечить створення 100 тисяч робочих місць при будівництві нової інфраструктури. Ще 10 тисяч робочих місць дадуть нові спортивні арени та інші об’єкти, побудовані для проведення Євробаскету. За цим самим принципом — розвиток економіки за рахунок розвитку інфраструктури — йтиме процес підготовки до зимових Олімпійських ігор 2022 року», — цитує слова Олександра Вілкула його прес-служба.

Віце-прем’єр додав, що проведення заходів такого рівня в країні — це також популяризація здорового способу життя, розвиток різних видів спорту та підтримка спортсменів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»