КРИМІНАЛ. Як «роблять» великі гроші? Про це можна було б запитати у директора одного з черкаських підприємств, який у свої 37 років набув неабиякого досвіду. Втік із Росії, де його активно розшукували правоохоронці, та й пригрівся на благодатному, як йому здавалося, черкаському грунті. Однак сам «гастролер» тепер уже за ∂ратами. 

А все йшло нібито непогано: спритник налагодив діяльність організованої ним злочинної групи з чотирьох осіб, які й допомагали обкручувати довірливих клієнтів та контролюючі органи, адже обіймали керівні посади на підприємствах області, гроші не капали, а можна сказати, рікою текли  в кишені пройдисвітів.  За два роки, використовуючи реквізити фіктивних підприємств, вони перевели в готівку чимало безготівкових коштів, а також незаконно формували податковий кредит з податку на додану вартість легальним суб’єктам господарської діяльності Черкаської та інших областей. Загальна сума таких оборудок сягнула більш як 10 мільйонів гривень.

Як розповів начальник управління податкової міліції ДПС у Черкаській області Сергій Віннік, слідче управління податкової міліції порушило щодо махінаторів кримінальну справу.  Їх звинувачують у  використанні завідомо підроблених документів,  службовому підробленні, фіктивному підприємництві та ухиленні від сплати податків. Кримінальна справа, як повідомили в податковій міліції, серед порушених за останній час — одна з наймасштабніших.  Незабаром її розглядатиме суд.