НОВОСІЛЛЯ. У Вінниці відкрився новий дитячий садок «Подоляночка», аналогів якому за програмним наповненням і за матеріальною базою у місті немає. Тут обладнано комп’ютерний клас, спортивну та музичну зали, кабінет Монтессорі, фотостудію. У садочку працює психолог, діти вивчатимуть іноземні мови. 

«Наші вихованці перебуватимуть у середовищі, яке розвиватиме та вдосконалюватиме їхні здібності», — зазначила завідуюча Олена Просєкова. Так, кожна група (окрім найменших за віком) має свій профіль, над яким працюватиме поглиблено. Дитсадок збудовано коштом інвестора, та ще понад 2 млн грн виділив міський бюджет на придбання обладнання, меблів, іграшок тощо. «Ми спільно зробили дитсадок таким, яким хотіли його бачити самі діти. Хай вони зростають щасливими й успішними», — сказав міський голова Володимир Гройсман.

Дитсадок розрахований на 280 місць. Всі 15 груп уже сформовано. З часом на його базі створять муніципальний «Центр розвитку дитини». Зі слів першого заступника голови облдержадміністрації Івана Мовчана, модель нового дитсадка візьмуть за основу для впровадження в районах області.