КОМПЕНСАЦІЇ. Міністерство фінансів своєчасно та у повному обсязі забезпечує фінансування заходів, спрямованих на проведення компенсацій знецінених вкладів колишнього Ощадбанку СРСР. Відповідною програмою заплановано провести виплати на суму 6 млрд грн. Станом на 27 червня Мінфіном профінансовано 1,5 млрд грн, і таку саму суму заплановано перерахувати Ощадбанку поточного місяця. На цьому під час урядового брифінгу наголосила директор департаменту фінансової політики Мінфіну Тетяна Сисоєва.

У свою чергу заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн повідомив, що станом на 27 червня понад 55% вкладників, які перебувають у реєстрі, надали всі необхідні персональні дані, що дає змогу перераховувати кошти на їхні рахунки. «Майже 42% усіх вкладників пройшли так звану процедуру актуалізації. Тобто вони були в банку та знають час і дату, коли зможуть отримати кошти. Майже 12% вкладників з реєстру вже отримали виплати. Процес йде спокійно і керовано. До кінця року впораємося з поставленим завданням, і всі вкладники, яким належать кошти, отримають їх», — запевнив Антон Тютюн.            

При цьому він зауважив: якщо вкладники додержуються рекомендацій банку, то їх обслуговують вчасно. Тому від Ощадбанку тільки одна рекомендація та прохання до вкладників: приходити вчасно, і жодних проблем з чергами, що були під час виплат минулого разу, не буде. 

Вадим БУЧА 
для «Урядового кур’єра»