РЕЗОНАНС.  Пошуки оголошеного в розшук уродженця м. Кам’янка-Бузька Львівської області 38-річного Ярослава  Мазурка, підозрюваного в розстрілі охоронців гіпермаркету «Караван», тривають. Розповідають, що на автошлях у тому напрямку, а також у самому містечку чергують озброєні патрулі. У міліції стверджують, що його особа потрапила в поле зору оперативників відразу після того, як у мережі Інтернет було оприлюднено відео з місця злочину, завдяки дзвінкам кількох людей зі Львівщини, які впізнали у зловмисникові саме Мазурка. Виявляється, він уже тривалий час разом з дружиною, дочкою і тещею мешкав у столиці, у квартирі останньої на Нивках, і нібито працював охоронцем у якогось  чиновника.

Свого часу підозрюваний «засвітився» в базі, де реєструють власників зброї, бо подавав туди заяву про втрату газового пістолета. Ніби за що його й звільнили з роботи, хоча, на думку слідства, саме цей пістолет із газового він переробив на бойовий, який і використав у «Каравані». У всякому разі, під час обшуку в його київській квартирі знайшли устаткування для виготовлення саморобних куль.

Ще один промовистий факт: після дослідження особистих речей Мазурка слідство заявило, що результати аналізу ДНК збігаються зі слідами, залишеними на місці злочину. Так, у міліції немає сумніву, що підозрюваний і холоднокровний убивця охоронців — одна й та сама особа.

У тому, що правоохоронці розшукують саме того, кого й треба розшукувати, переконані й фахівці-фізіогномісти, особливо після оприлюднення нових фото Мазурка, вилучених із його домашніх альбомів. Один з них, Леонід Золіс, який кілька днів тому робив висновок, що знімки кілера з «Каравану» і молодого Ярослава Мазурка в «Однокласниках» дуже схожі, заявив тележурналістам: фактично у нього сумнівів майже не залишається. Єдине, чого не варто забувати: в природі існують і двійники, зауважив експерт. Про майже 100-відсоткову ідентичність навіть у дрібницях говорять і користувачі Інтернету, які провели своє так зване попіксельне порівняння фотографій Мазурка з кадрами відеозаписів із магазину. Натомість багато хто висловлює сумніви.

Зате про стовідсоткову схожість підозрюваного у такому жахливому злочині найближча до нього людина — мати — висловлюється, за даними з різних джерел, неоднозначно. За одними свідченнями, побачивши в новинах записи відеоспостереження про трагедію в «Каравані», вона сама казала сусідам і знайомим про те, що це її син. За іншими, ніби на допитах у міліції вона заявила, що на показаних їй фотографіях вона впізнати його не може. Свідчення інших близьких до Мазурка людей — дружини чи тещі — якщо у слідства є, то поки що залишаються для преси не доступними.

Відкрито не підтверджують схожість зафіксованого камерами магазину зловмисника з Мазурком і його сусіди. Найчастіше від них можна почути, що «ніби й він, а ніби й не він», «я з ним не спілкувався» тощо. Оперативники вважають, що люди, знаючи про його жорстокість, просто бояться дати  свідчення.

На цьому тлі насторожують повідомлення про те, що під час обшуку в квартирі підозрюваного постраждав родич дружини Мазурка, який нещодавно переніс операції на мозку і якого нібито побили слідчі та озброєні бійці «Беркуту». Та так, що довелося викликати «швидку допомогу»… Київська міліція заявляє, що триває службова перевірка цієї інформації, хоч і стверджує: обшук у квартирі родичів підозрюваного в убивстві в «Каравані» проведено з дотриманням вимог законодавства.