КОРИСНІ ХАРЧІ. У відповідності з новим дослідженням, овочі багаті особливими живильними речовинами, які знижують ризик розвитку конкретного типу раку молочної залози.

Дослідження, проведене вченими Брігама, включало аналіз даних попередніх 20 досліджень, в який в цілому взяли участь понад 100 тисяч жінок. За ними спостерігали протягом 11-20 років. Дослідники порівнювали, скільки жінки вживали фруктів і овочів, а також ризик розвитку ракової пухлини.

Вченим не вдалося виявити зв'язку між смаковими уподобаннями жінок і загальним ризиком розвитку раку молочної залози. Однак зв'язок був знайдений між поїданням овочів і фруктів і розвитком одного типу раку грудей, який пов'язаний з естрогенами. І, хоча зв'язок між споживанням в їжу овочів і фруктів і ризиком розвитку раку була не статистично значущим, він все ж був присутній.

Експерти з університету Арізони стверджують, що слідування здоровому способу життя, зокрема, харчуванню, знижує ризик розвитку цього підтипу раку. У будь-якому випадку, як би там не було, їсти багато овочів не може бути погано. Це було доведено безліччю досліджень. Одиниці з'їдають покладену денну норму овочів. Решта ж, як і раніше ігнорують овочі, забуваючи про їх цілющих і живильних властивостях, поряд з видимими лікувальними ефектами в багатьох галузях медицини.

Серед самих позитивно впливаючих на організм людини овочів можна виділити наступні: капуста брокколі, часник, помідори. З фруктів - це гранати і ягоди. З горіхів і насіння - волоські горіхи і лляне насіння.

Світ 24