ПРОДБЕЗПЕКА. Цього року аграрії зберуть більш як 32 мільйони тонн овочів, з яких майже 23 мільйони тонн картоплі. Такі запаси овочів за належних умов зберігання дадуть змогу гарантувати подальшу стабільну цінову ситуацію. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень.

«Урожай такий, як і очікувався, тобто вал овочів в Україні становитиме понад 9 млн тонн (без урахування врожаю картоплі). При цьому слід зауважити, що потреба в овочах для харчування населення — приблизно 7 млн тонн. Також необхідно зазначити, що обсяг виробництва за всіма основними групами овочів є більш ніж достатнім», — сказав він.

Заступник міністра нагадав, що капусти очікується зібрати понад 1,7 млн тонн за потреби населення 1,5 млн, буряку столового — 878,7 тис. тонн за споживання 606 тис., моркви — 897,6 тис. тонн за потреби 649 тис. та понад мільйон тонн цибулі за споживання 763 тис. тонн.

Щодо картоплі, то, за словами Олександра Сеня, очікується зібрати майже 23 млн тонн, тоді як українцям на рік потрібно приблизно 6 млн.