ПОКИ ЩО МИРНО. Учора Верховний суд Пакистану видав ордер на арешт прем’єр-міністра країни Раджі Первеза Ашрафа.

Водночас десятки тисяч прихильників пакистанського релігійного руху «Шлях Корану» увійшли вчора в Ісламабад. Вони відгукнулися на заклик впливового суфійського клірика Мухаммада Тахір-уль-Кадрі, який торік у грудні повернувся з Канади, де жив у вигнанні.  Виступаючи перед учасниками ходи, він закликав людей залишатися  у столиці, доки не досягнуть своєї мети: відставки чинного уряду, розпуску парламенту і нових парламентських  виборів.

Тахір Кадрі активно закликає громадян до мирної революції, аби повалити уряд, який, за його словами, прибрали до рук корумповані та некомпетентні олігархи. Діяч каже, що бореться за демократію, і обіцяє зібрати на маніфестацію понад два мільйони людей. Попри обіцянку гарантувати безпеку учасників демонстрації, пакистанські правоохоронці застосували вчора сльозогінний газ і кийки, аби взяти під контроль багатотисячний натовп демонстрантів, які намагалися підійти до будівлі парламенту в Ісламабаді, а пакистанський міністр внутрішніх справ назвав акцію антиконституційною.

Марш протесту вирушив минулої неділі з міста Лахор, що за 400 кілометрів від Ісламабада. Авто з очільником руху «Шлях Корану» прямувало на чолі автоколони. Кадрі закликав жителів міст на шляху до Ісламабада приєднуватися до протесту. І хоч деякі міжнародні оглядачі припускають, що Тахіра Кадрі підтримують пакистанські військові, однак він це заперечує.