НАРЕШТІ. Народні депутати розблокували трибуну Верховної Ради. Це стало результатом домовленостей між більшістю та опозицією щодо голосування про внесення змін до регламенту. Згідно з ним у разі виявлення фактів неперсонального голосування проводитиметься переголосування, а картка, яка незаконно проголосувала, вилучатиметься. За відповідне рішення проголосували 339 народних депутатів.

Крім того, Верховна Рада без обговорення затвердила заяву  «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України і про укладення Угоди між Україною та ЄС». Заява, зокрема, окреслює такі позиції парламенту: забезпечити виконання рекомендацій щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, сприяти повному виконанню погоджених з ЄС заходів, активізувати діяльність щодо прийняття законів, спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Водночас, повідомляє РБК-Україна, Верховна Рада закликає ЄС забезпечити невідкладне підписання Асоціації у разі виконання Україною необхідних внутрішніх процедур.