ПОДАТКИ. Державна податкова служба у Миколаївській області мобілізувала до держбюджету на чверть більше надходжень, ніж торік. Так, з початку року до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 мільярди 982 мільйони гривень, або на 23 відсотки більше, ніж за аналогічний період минулого року. А до державного бюджету мобілізовано 1758 мільйонів, що на 354 мільйони гривень, або на 25 відсотків більше, ніж торік. Показники Міністерства фінансів виконано на 123 відсотки.

За рахунок розширення бази оподаткування та руйнування схем мінімізації у січні—серпні 2012 року забезпечено зростання за всіма основними дохідними джерелами. Зокрема податку на додану вартість зібрано понад план на 64,5 мільйона гривень, або на 11 відсотків; податку на прибуток — понад план 211 мільйонів, або 33 відсотки; з акцизного податку план перевиконано на 37 відсотків.

Голова ДПС у Миколаївській області Андрій Лаврешов переконаний, що слід приділяти підвищену увагу адмініструванню податків і зборів, які надходять до місцевих бюджетів, що впливає на економічний розвиток регіону, зокрема соціальної сфери. Завдяки цьому та плідній співпраці з місцевими радами до місцевих бюджетів мобілізовано 1 мільярд 224 мільйони гривень.