ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ. Верховна Рада ухвалила в цілому Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр», що передбачає запровадження внутрішніх і закордонних біометричних паспортів.

Згідно із цим законом, кожен громадянин України, незалежно від віку, зобов’язаний отримати паспорт, що виготовляється у формі картки, яка містить безконтактний електронний носій інформації. Оформлення паспорта громадянина України здійснюється всім особам, починаючи з народження, і незалежно від віку на кожні десять років, повідомляє Укрінформ.

До біометричного паспорту вноситься інформація про громадян, що включена до єдиного державного демографічного реєстру: ім’я, дата народження, місце народження, стать, дата внесення інформації про особу до реєстру, відомості про батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників тощо. Окрім того, записуються відомості про громадянство, його відсутність та підстави набуття громадянства країни, реквізити документів, виданих особі, а також відцифрований зразок підпису та образ обличчя особи.