АКТУАЛЬНО. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір визначитися з розміром пені за прострочені платежі за житлово-комунальні послуги. Як передає УНІАН, про це повідомив журналістам у Будинку уряду міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

«Питання про нарахування пені за прострочені комунальні платежі сьогодні на Кабміні не розглядатимуть. Цю роботу треба проводити, і тому ми її ініціюємо. Нині ми ведемо мову про те, скільки нараховувати, — 100%, 200%, 300% боргу. Але остаточне рішення буде сформульовано в законопроекті й винесено на розгляд ВР», — сказав міністр.

У квітні 2012 року Мінрегіон розробив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальне господарство» (про нарахування пені за невчасне і/або не в повному обсязі внесення плати за послуги). Документом пропонувалося встановити пеню у розмірі 0,1% суми простроченого платежу, яка нараховується за кожний день прострочення, але не більш ніж 100% загальної суми боргу.