СПОРТИВНИЙ ЕКСТРИМ. На базі спортивного комплексу «Манеж» у Черкасах відкрито перший в області скеледром. Презентована черкасцям споруда — одна з найсучасніших в Україні та виконана з найкращих матеріалів. Поверхня, елементи скеледрому та його рельєф відповідають рельєфу природної скелі, а це дає можливість готуватися до змагань зі скелелазіння протягом усього року.

Андрій Родіонцев, голова правління групи компаній «Верес», яка допомогла створити скеледром, вважає, що його спорудження дасть новий поштовх розвитку альпінізму і скелелазіння на Черкащині. Ініціатива збудувати таку споруду виникла давно, однак тільки нині цей проект вдалося втілити в життя.

Нині скелелазіння стало не тільки екстремальним видом спорту, яким займаються професійно, а й видом фітнесу: воно рівномірно розвиває всі групи м’язів і дає змогу підтримувати чудову форму без виснажливих, одноманітних тренувань. На Черкащині за останні два роки споруджено 49 нових багатофункціональних майданчиків і шість міні-футбольних зі штучним покриттям, зведено стадіони у селах Білозір’я Черкаського та Паланка Уманського районів, а також збудовано кінноспортивний комплекс у Жашкові, який є одним з найкращих у Європі.