ЗМАГАННЯ. «Це багаторічна традиція нашого вишу: щороку надаємо студентам можливість не просто позмагатися й отримати призи, а й виявити свою творчість, розкрити таланти», — каже заступник директора із соціально-гуманітарної роботи Інституту історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук Луганського національного університету імені Т. Шевченка Віталій Делянченко про змагання мешканців гуртожитків.

Особливо активно студенти беруть участь саме в «кухонних» творчих конкурсах. Напевно, людині, яка опиняється далеко від рідної домівки, кулінарне мистецтво гріє серце. Та й про голод та молодість ще Маяковський писав. Тож не встигли студенти, що проживають у гуртожитку №5, позмагатися в знаннях «кухні світу», як їхні однокашники із другого гуртожитку підхопили тему й під час конкурсу надавали охочим можливість побути богами (німб та крила видавали), відвідати бджолиний вулик, переміститися в часі, опинившись на піратському кораблі часів середньовіччя, та скуштувати «піратської їжі».

Крім реалістичних декорацій та костюмів, гостей дивували кулінарними шедеврами: студенти імітували амброзію, пропонували мед і бджолині стільники, а також приготовані за старовинним піратським рецептом делікатеси.