ОБМІН ДОСВІДОМ. На запрошення Національної спілки журналістів з 21 по 28 листопада в Україні перебувала делегація Всекитайської асоціації журналістів. За цей тиждень гості провели зустрічі в Адміністрації Президента, Верховній Раді, Держкомтелерадіо, НРКУ, НТКУ, Укрінформі, Українському медіа-холдингу. З 23 по 25 листопада закордонні журналісти перебували у Криму: відвідали фестиваль «Срібне перо» та провели зустрічі з редакційними колективами регіональних видань. А насамкінець китайська делегація відвідала редакцію нашої газети.

Головний редактор «УК» Сергій Брага пояснює журналістам із Піднебесної, як ми робимо нашу газету.
Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Заступнику головного редактора Shenzhen Economic Daily Чжоу Біну, директору департаменту Ningxia Daily Group Ван Дзіану, заступнику директора відділу Beijing Daily Group Лю Лічжи, заступнику керівника Всекитайської асоціації журналістів Сін Фаліангу та представнику департаменту з міжнародних відносин цієї асоціації Чжан Хепін головний редактор «Урядового кур’єра» Сергій Брага розповів про особливості роботи колективу.

«Ми робимо унікальний для вітчизняного медіапростору продукт, певні статті друкуються тільки у нас, однак боротьбу за масового читача ведемо, — акцентував, показуючи примірники газети, Сергій Брага. — В нашій країні уряд критикувати дозволено, а ми єдине видання, яке його захищає. Ми розглядаємо «Урядовий кур’єр» як майданчик для дискусій, щоб уряд знав, що слід зробити краще, однак безпідставно наша газета нікого не критикує».

Оглянувши кожен із творчих відділів редакції та технічні підрозділи, делегація ознайомилася з особливостями роботи в українській державній газеті. Окрім цього, гостям розповіли, що в перспективі «Урядовий кур’єр», окрім газетного та інтернет-варіантів, може з’явитися у вигляді журналу. А  серед родзинок має тематичні спецвипуски, друкує матеріали не лише про  роботу влади, а й приділяє велику увагу спорту, культурі, міжнародному життю.

Проте найбільше китайських журналістів вразила наша редакційна музейна кімната, оглянувши яку, вони не стрималися від схвального вигуку: «У вашої газети є справжня історія!»