ЗАБРУДНЕННЯ. У четвер, 19 липня, ввечері, директор однієї з баз відпочинку на курорті Коблево повідомив службу цивільного захисту Березанського району про появу у воді і на березі узбережжя Чорного моря речовини, схожої на нафтопродукти. При цьому відпочиваючі після купання скаржилися на темні плями на своєму тілі, передає ТСН з посиланням на novosti-n.mk.ua.

До місця події направили оперативну групу служби цивільного захисту Березанського району територіального управління МНС в Миколаївській області. Після обстеження берегової смуги та прилеглої акваторії на березі і у воді виявили згустки діаметром до 10 сантиметрів, в'язкого темного кольору, схожого на мазут.

За попередніми висновками, загальна довжина забрудненої берегової смуги становить понад 3 кілометри. Зараз на місці надзвичайної події проводиться обстеження берегової смуги та прилеглої акваторії для більш точного визначення масштабів події.

На місці працює оперативна група і комісія рятувальників та екологів. Фахівці проводять дослідження і аналізи проб води та грунту.