НЕЗВИЧНЕ КАФЕ. У центрі Миколаєва відкрили кафе «Адреналін», де працюватимуть люди з вадами слуху. В президента Миколаївської обласної організації Українського товариства глухих Олексія Карабака ідея відкриття закладу виникла після подорожей світом. «Я зустрічав багато подібних кафе, де працюють люди з обмеженими фізичними можливостями. Те саме буде і в миколаївському кафе для глухих. Обслуговуючий персонал використовуватиме блокноти для спілкування, тому приходити сюди зможуть усі бажаючі», — зауважив він.

Як зазначила на відкритті «Адреналіну» начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс, «у Миколаївській області 63,1 тисячі осіб з інвалідністю, 1152 з них — з вадами слуху, які не залишаються поза увагою влади».

Загалом на Миколаївщині діють 12 підприємств громадських організацій інвалідів, на яких працюють 307 осіб з інвалідністю (67,1% загальної чисельності працівників на цих підприємствах). На Миколаївському навчально-виробничому підприємстві УТОГ працюють 42 людини, в тому числі 23 — з вадами слуху. Задля створення сприятливих умов для осіб з обмеженими можливостями здоров’я в області прийнято низку розпоряджень голови облдержадміністрації та рішенням обласної ради затверджено окрему обласну Програму «Безбар’єрна Миколаївщина».