ПОЗИЦІЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров не підтримує запровадження п’ятнадцятивідсоткового податку на продаж валюти. Про це він заявив у короткому інтерв’ю телеканалу «1+1».

«Ми зацікавлені у стабільності національної валюти. І ми зацікавлені, щоб монетарна політика Національного банку давала економіці змогу розвиватися. Усі вжиті заходи є абсолютно достатніми та ефективними, і немає жодної необхідності для запровадження інших заходів», — заявив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр у тій самій розмові констатував пожвавлення відносин між Україною та Європейським Союзом: «Нині активізувалася наша співпраця з державами — членами Європейського Союзу. У мене була надзвичайно плідна розмова із представником Європейської Комісії з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон», — повідомив Микола Азаров, додавши, що  найближчим часом у Президента заплановано розмову з керівництвом Єврокомісії.

Він зазначив, що між Україною та ЄС активізувалися контакти на найвищому рівні, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.  

Глава уряду також заспокоїв громадян чітким запевненням, що у країні немає жодних підстав для підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства.

Він нагадав, що у 2010 році уряд був змушений прийняти частину вимог Міжнародного валютного фонду для отримання кредиту. Однак за 2,5 року проведено серйозну роботу, результати якої дають змогу залишити тарифи сталими. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»