ПОЗИЦІЯ. Консультаційний комітет президентів України та Польщі є одним із найважливіших інституційних механізмів двостороннього співробітництва, який дає можливості для вирішення багатьох актуальних питань. Про це заявив Уповноважений Президента України в ККП, Глава Адміністрації Сергій Льовочкін під час 23-го засідання комітету.

«Насичений порядок денний засідання відображає рівень стратегічного партнерства між нашими державами», — сказав він на початку засідання. Основними питаннями Сергій Льовочкін назвав співробітництво у політичній, євроінтеграційній, економічній, культурно-освітній та політико-гуманітарній сферах. «Щодо кожного з цих напрямків ведеться активний українсько-польський діалог, — передає його слова прес-служба Президента. — Окрему увагу ми приділяємо й українсько-польській взаємодії у сфері європейської інтеграції».

У свою чергу Керівник Канцелярії Президента Польщі Яцек Міхаловський відзначив активізацію двостороннього співробітництва. Він висловив сподівання, що під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. «Це один із найважливіших напрямків нашої політики останнім часом», — сказав він.