ЕТАЛОН ТОЧНОСТІ.  Будівля пожежного депо з вежею та годинником на ній для полтавців є таким же символом, як Ейфелева вежа для парижан. Жителі міста відчувають певний дискомфорт через те, що місцевий «Біг-Бен» ось уже кілька років не працює. Звісно, заяви про наміри полагодити годинник звучали, й не раз, однак стрілки на його циферблаті залишаються непорушними.

Цьому неподобству треба покласти край, мабуть, вирішили у міській раді. На реконструкцію пожежного депо з вежею та годинником, що розташовані на вулиці Фрунзе, 37/40, виділили кошти у сумі понад 1 мільйон гривень. Хоча каланча і не перебуває на балансі міста, голова адміністрації Олександр Мамай обіцяв відремонтувати її  до червня 2012 року. Проте, як видно, не встиг. Сам же тендер на закупівлю робіт стосовно реконструкції мав відбутися у грудні минулого року. Але з урахуванням того, що терміни виготовлення проектно-кошторисної документації не відповідали терміну проведення тендера, МНС прийняло рішення про зміну його проведення. Таким чином, його перенесено на цей рік.

 Як повідомили у прес-службі ГУ МНС України у Полтавській області, згідно з рішеннями сесій Полтавської міської ради заплановано виділити на реконструкцію 1 мільйон 470 тисяч гривень. До речі, за задумом Олександра Мамая, годинник має не просто вказувати час, а відбивати кожні 15 хвилин.

 Незабаром замість старих годинників на каланчі встановлять нові. Фото автора