ЗБРОЄНОСЕЦЬ. На українсько-російському кордоні припинено спробу провезти складові частини вогнепальної зброї й набої. Цей небезпечний вантаж військовослужбовці Донецького прикордонного загону спільно зі співробітниками Східної митниці та СБУ виявили на пункті пропуску «Новоазовськ» державного кордону.

53-річний житель міста Саранськ сусідньої країни кордон перетинав затемна. Зокрема на смугу спрощеного контролю «зелений коридор» на виїзд з України автомобіль «Фольксваген», за кермом якого він перебував, потрапив після десятої вечора. «З-між інших подорожніх правоохоронці звернули увагу саме на цього водія, бо зауважили його помітне хвилювання, — розповів «УК» керівник прес-служби Донецького прикордонного загону Едуард Нікітенко. — Певна річ, іномарку вивели на смугу «червоний коридор», де спільна прикордонно-митна оглядова група ретельно провела поглиблений огляд транспортного засобу. І як потім з’ясувалося, зробили це недаремно: у салоні автомобіля, в попільничці, знайшли барабан до револьвера. Згодом у ящику з інструментами в багажнику натрапили на ствол до пістолета, а в одному з пакетів — 28 набоїв калібру 7,62 мм».

Складові частини револьвера та набої вилучено, а подорож «зброєносця» на якийсь час довелося призупинити. Правоохоронці тепер з’ясовують походження зброї та вирішують подальшу долю її недавнього власника, якому доведеться відповідати за порушення правил перетину державного кордону.