БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩЕ. Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва внесла пропозицію закласти у проект державного бюджету на 2013 рік 215 млн грн для підтримки малого бізнесу. Про це під час брифінгу в Будинку уряду повідомив голова служби Михайло Бродський.

«На реалізацію програми мікрокредитування суб’єктів малого підприємництва — 200 млн грн, на програму заходів з реалізації національної програми сприяння розвитку малого підприємництва — 15 млн грн», — зазначив посадовець.

Він також висловив сподівання, що Верховна Рада ухвалить в цілому закон про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності. «Нині зупинена дія актів, що стосуються дозволів на розміщення, будівництво, реконструкцію об’єктів сервісу на землях дорожнього господарства та згод і погоджень на об’єкти зовнішньої реклами вздовж автомобільних доріг загального користування», — повідомив голова держслужби. За його словами, ухвалення вищезгаданого документа дасть змогу уникнути таких ситуацій та створить можливість аналізувати проекти регуляторних актів органів місцевого самоврядування, що позитивно вплине на їхню якість.

Говорячи про цьогорічну діяльність Держкомпідприємництва, Михайло Бродський повідомив, що уряд визнав роботу служби як задовільну. Втім, посадовець зауважив, що в 2012 році не вдалося здійснити кардинальні зміни в системі. Проте він висловив сподівання, що наступного року умови роботи для бізнесу буде полегшено.

Крім того, як передає РБК-Україна, голова держслужби розповів, що Кабінет Міністрів і прокуратура не можуть домовитися з приводу проблем із виконанням закону про мораторій на перевірки підприємців спрощеної системи оподаткування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності. «На жаль, все одно тривають перевірки бізнесу, ініційовані прокуратурою. Таких перевірок, на жаль, багато», — констатував посадовець.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»