СЮРПРИЗИ. У Харкові відбулося погашення 5,5 тисячі екземплярів другого випуску поштових марок до Євро-2012. З них 80% планують реалізувати у першій столиці, а рештуна території області. В урочистій обстановці марки гасили заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв та директор Харківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Ваграм Гулян.

Марки із символікою ЄВРО-2012 стануть раритетними.

 

У двох блоках, які ввели в обіг,розміщено по чотири марки в кожному. Це--блок «міста-господаря Євро-2012: «Донецьк», «Київ», «Львів», «Харків», а також блок «Футбольні арени УЄФА Євро-2012». Як розповів Ваграм Гулян, у харківську дирекцію надійшло 240 марок першої серії. Їх розкупили за три дні. Номінальна вартість цих марок складає 62,5 грн., а ціна для продажу - 360 грн. Марки другої серії розберуться на думку В. Гуляна також дуже швидко, оскільки дзвінки від потенційних покупців вже надходять

у дирекцію.

Керівник Харківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» поінформував, що ці марки можна клеїти на конверти і посилати з| ними листи. «Але, я думаю, що ніхто цього робитине буде при тій кількості, яку ми одержували на область. Люди даруватимуть марки як сувеніри на день народження. Адже такі марки вже ніколи не випускатимуть, як не буде і нового Євро-2012. Післягасіння марка стає колекційною. Сьогодні ж ми відправимо штемпелі до Києва, де їх знищать. Тому марки погашені цим штемпелем, унікальні», - наголосив В. Гулян.

Усі поштові марки з серії «Міста -господарі УЄФА ЄВРО 2012» і «Футбольні арени УЄФА ЄВРО 2012» надруковані на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів». Крім того, що вони багатоколірні, кожна марка захищена мікротекстом «Є. Якимова» (ім’я художниці) та УФ-променями, в яких світиться логотип «УЄФА ЄВРО 2012».Номінал кожної марки складає 4,80 грн., а тираж кожної зчіпки, становить 200 000 примірників.