ГЕРОЇ СЕРЕД НАС. Водій поштової машини зупинив некеровану маршрутку і врятував людей. «Робочий день уже закінчувався, тож я прямував у гараж. Ледве  став від’їжджати від нашого центру зв’язку, як помітив, що маршрутка, що забрала пасажирів на зупинці біля ринку, рухається якось дивно.

Придивився уважніше — вікно водія напіввідчинене, його голова закинута. Буквально лічені метри до жвавого перехрестя. Люди починають на ходу зістрибувати… Я наздогнав автомобіль. Крізь вікно перехопив кермо й зупинив маршрутне таксі», — скупо розповідає Валерій Гураєвський.

Насамперед він кинувся надавати колезі першу допомогу: робив непрямий масаж серця. Він ще не зрозумів, що смерть водія маршрутки № 110 настала миттєво. Мабуть, відірвався тромб. Цей висновок зробили медики вже після того, як приїхали «швидка» та міліція. І правоохоронці зазначать, що своїми діями водій-поштовик запобіг дорожньо-транспортній пригоді, внаслідок якої могли загинути й травмуватися як пасажири маршрутки, так й інші учасники дорожнього руху на цьому перехресті. А люди вибиралися з машини, що ледве не стала катафалком, поспішно. І мало хто навіть дочекався приїзду лікарів та правоохоронців. Шоковий стан?

«На жаль, зараз у подібних катастрофічних ситуаціях люди або стоять роззявивши рот, або знімають усе на мобільний телефон, — емоційно згадує події начальник Сєверодонецького центру поштового зв’язку № 14 Світлана Овчаренко. — А наш працівник виявився героєм. У подяці від міського голови так і сказано, що нагороджений «за мужність, героїзм, блискавичну реакцію в екстремальній ситуації, яка врятувала життя людей».

Сєверодонецькі поштовики й раніше ставилися з великою повагою до свого колеги. Тільки в системі зв’язку він працює водієм 13 років, а загальний стаж за кермом чи не вдвічі більший.

Подяка Сєверодонецького міського голови — лише одна із численних нагород Валерія Гураєвського. Він багаторазовий переможець конкурсу «Кращий за професією», який традиційно щороку проводить Луганська обласна дирекція УДППЗ «Укрпошта».