ЮВІЛЕЙ

Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв відзначила своє 20-річчя

Святкування відбувалося в кілька етапів. Офіційну частину розпочали в Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ із засідання «круглого столу», в якому взяли участь представники іноземних делегацій із Монголії, Китайської Народної Республіки, Таджикистану, Грузії, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Республіки Узбекистан, Соціалістичної Республіки В’єтнам, Російської Федерації, Республіки Білорусь. Головна тема — міжнародна співпраця у сфері обслуговування іноземних представництв.

Того ж дня, після нагородження кращих співробітників ГДІП державними відзнаками різного гатунку, в Мистецькому арсеналі відбувся урочистий прийом, який відвідало майже 600 осіб: представники іноземного дипломатичного корпусу, високопосадовці, представники делегацій інших держав.

А 28-29 квітня для представників іноземного дипломатичного корпусу та гостей нашої держави Генеральна дирекція організувала подорож до Канева теплоходом  «Генерал Ватутін».

«Нам дуже хотілося, щоб гості відвідали нашу найбільшу святиню — могилу геніального сина українського народу Тараса Шевченка в обрамленні Чернечої гори. Фантастичні краєвиди, унікальні архітектурні пам’ятки. Для того аби потрапити до Канева, треба перетнути Дніпро греблею Канівської ГЕС. Це чудова можливість помилуватися прекрасним морем-водосховищем. Після кожної подібної поїздки ми даруємо гостям фільм на згадку, який знімаємо під час подорожі, а також фотоальбом. Вони ж у свою чергу покажуть цю красу своїм наступникам, друзям, які неодмінно забажають побачити нашу мальовничу Україну», — зазначив  генеральний директор ГДІП Павло Кривонос.

Загалом теплохід «Генерал Ватутін» доставив до Канева понад 200 гостей, серед яких були 37  надзвичайних і повноважних послів. Дипломати залишились задоволені поїздкою. «Я вперше в цьому чудовому краї. Раніше доводилося бувати у Львові, Дніпропетровську, Одесі, Харкові, Чорнобилі, Кам’янці-Подільському. У подорож я взяла доньку Надью. Насолоджуємося чудовою природою. Для нас велика нагода ще раз довідатися про Тараса Шевченка, пізнати українську культуру», — поділилася враженнями посол Мексики в Україні  Беренісе Рендон Талавера.

Позитивні емоції від подорожі отримав і посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні  Ахмад Наваз Салім Мела: «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв зробила нам надзвичайний подарунок — подорож до Канева. В Музеї народного мистецтва мене заворожили роботи вишивальниць. Деякі з них вишиті шовковими нитками, привезеними з Пакистану. У мене одразу ж виникла чудова думка: хочу передати українським майстриням із Черкащини нитки для вишивання. Я залишив свою візитівку в музеї та попросив написати офіційного листа на моє ім’я. Радію з того, що з моєї країни щось стало у пригоді українцям».

Приємно вражало й те, що посол Малайзії в Україні Чуа Теонг Бан подорожував до Канева в українській вишиванці. А ще збулася його мрія: він показав шевченківські місця найріднішій людині — мамі.

Тож Генеральна дирекція ще раз підтвердила, що це організація, яка відому у світі українську гостинність перетворила на свою професію.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»