ВИСНОВКИ. Пожежа в лісовому масиві на Херсонщині стала тим тестом, який чітко показав готовність служб працювати в екстрених умовах, оперативно виконувати складні завдання. Таку позицію висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час понеділкового засідання уряду.

«Усі служби діяли досить злагоджено, оперативно спрацювавши на місці, локалізувавши та загасивши пожежу, — наголосив Микола Азаров. — Хочу висловити подяку за це. Готуйте документи, подання, ми обов’язково відзначимо кращих працівників».

Він позитивно оцінив роботу оперативних підрозділів МНС, МВС, Міноборони, МОЗ, Мінінфраструктури, злагодженість і оперативність дій облдержадміністрацій під час локалізації та гасіння пожежі на площі близько півтори тисячі гектарів лісу.

Водночас глава уряду наголосив, що загорання лісу сталося через недбальство працівників, які не вжили вчасних необхідних заходів для унеможливлення подібного лиха, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Відповідні підрозділи Державного агентства лісових ресурсів спрацювали вкрай негативно. Потрібно зробити  відповідні висновки, бо попереду країну ще очікує спекотна погода.

На засіданні також ухвалено рішення про вдосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення. Розширено перелік ліків, на які встановлюватиметься держрегулювання цін. До цієї категорії додалося ще 55 найменувань ліків, і нині загалом  список так званих соціально орієнтованих ліків налічує 270 позицій. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»