Вячеслав КОВАЛЕНКО,
Анатолій СТОРОЖЕНКО

для «Урядового кур’єра»

ДИСКУСІЯ. В рамках святкування Дня юриста на базі навчально-наукового інституту права та психології Національної академії  внутрішніх справ відбулася IV Всеукраїнська науково-теоретична конференція на тему «Правові реформи в Україні: реалії сьогодення».

Учасники конференції обговорюють нагальні реформи. Фото надане автором

Організаторами конференції виступили: Міністерство внутрішніх справ, Державна реєстраційна служба, Національна академія внутрішніх справ, Київська міська організація союзу юристів України, Український молодіжний правничий союз, за підтримки адвокатської контори «Василик & Євстігнєєв» та юридичної групи «LCF Law Group». У конференції взяли участь понад 200 фахівців, експертів і науковців.

Роботу науково-практичної конференції традиційно здійснювали у формі пленарного засідання й засідань наукових секцій. Головними спікерами були: голова Державної реєстраційної служби Леонід Єфіменко, який акцентував на вдосконаленні Закону «Про нотаріат»; президент інституту правової політики Микола Оніщук, який у своєму виступі на тему «Система стримувань і противаг в українській моделі організації влади: проблеми і шляхи вдосконалення» наголосив на необхідності посилення ролі публічної влади в Україні; завідувач кафедри політичної аналітики і прогнозування Національної академії державного управління при Президентові України Сергій Телешун, який у своїй доповіді порушив питання реформування механізмів політики-правової відповідальності у національній політиці й управлінні; професор кафедри управління інформаційною безпекою Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій Борис Кузьменко, який у своєму виступі звернув увагу на зростаючу роль сучасних інформаційних технологій в житті держав світу та в системі безпеки; завідувач кафедри кримінального права та криміналістики навчально-наукового інституту права та психології Національної академії внутрішніх справ Віталій Горбачевський, який наголосив на  особливостях впровадження в навчальний процес нового Кримінального процесуального кодексу.

Більш детально визначені питання і проблеми експерти обговорили на секційних засіданнях.