ІНІЦІАТИВА. «Відтепер в Україні започатковано Премію Кабінету Міністрів України за розробку та впровадження інноваційних технологій. Її мета — заохочувати науковців та винахідників до створення інноваційного продукту та підтримувати їхню діяльність», — зазначив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

Нагадаємо, що Положення про премію було розроблено Держінформнауки за дорученням Прем’єр-міністра, а відповідну постанову затверджено Кабінетом Міністрів України 1 серпня 2012 року. Премію присуджуватимуть на конкурсній основі до Дня науки — її зможуть отримати як наукові колективи, так і окремі винахідники. Щорічно таких премій буде п’ять.

Володимир Семиноженко підкреслив, що головною умовою отримання премії стане поєднання трьох ключових моментів: розробка нових технологій, упровадження їх у виробництво та виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції. «Інновації сьогодні — це фактично двигун економічного прогресу. Але наразі саме  впровадження наукових розробок у виробництво є слабкою ланкою нашої інноваційної інфраструктури. Тому  створення ефективних стимулів для інноваційної перебудови економіки є першочерговим завданням», — передає слова голови Держінформнауки прес-служба відомства.